Tips & Tricks

Optimaal gebruik maken van de mogelijkheden in onze selectietool? Graag delen wij de volgende tips & tricks met u. Vindt u niet de informatie die u zoekt, contacteer ons via 0800 / 38031 of via onze live chat!

Zoekresultaten

Uitfilteren (Bedrijven vooraf uitsluiten)

Bij de Extra filters (stap 2) bieden wij u de mogelijkheid om financiële holdings uit te sluiten. Het betreft organisaties met branchecode 6420. Over het algemeen gaat het dan om niet-economisch actieve organen, welke lastiger te bereiken zijn en veelal minder interessant zijn dan de onderliggende werkmaatschappijen. Onze database bevat circa 20.000 records van financiële holdings.

Wilt u bedrijven die zijn gevestigd in een bedrijvenverzamelgebouw niet in uw adressenselectie opnemen? Bij Extra filters (Stap 2) heeft u onder meer de keuze om de optie aan te vinken voor het uitsluiten van deze bedrijven. Het betreft een gebouw met minimaal 4 bedrijven (geen financiële holdings).

Een handige andere methode om uw selectie te verfijnen biedt de Wel-/Niet-knop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het selecteren van een provincie met uitsluiting van (een) bepaalde woonplaats(en). In dat geval selecteert u heel eenvoudig de betreffende provincie en vervolgens de woonplaats(en), waarna u gebruik maakt van de Niet-knop. Voor het uitselecteren van straatnamen in een bepaalde woonplaats geldt hetzelfde principe.

Overig

Wanneer u het astrisk-teken (*) gebruikt achter een zoekterm dan kunt u breder zoeken. U geeft hiermee namelijk aan dat de zoekterm niet zelfstandig hoeft voor te komen, maar ook onderdeel van de naam kan zijn. Zoekt u bijvoorbeeld bij het filter Bedrijfsnaam op: bakker* dan levert dit ook resultaten op voor 'bakkers', 'bakkerij', 'bakkersbedrijf' etc. U selecteert dus niet uitsluitend bedrijven waarin 'Bakker' losstaand voorkomt. Met deze verbreding van uw zoekopdracht krijgt u dus meer resultaten dan zonder het *-teken.

De GDPR bepaalt onder meer dat betrokkenen recht hebben op gegevenswissing en bezwaarmaking tegen het verwerken van persoonsgegevens. Ad Hoc Data verwerkt uitsluitend zakelijke gegevens, maar het is mogelijk dat onze databases gegevens bevatten die als persoonsgegevens aangemerkt kunnen worden. Zie hierover ook ons Privacy Statement.

Om gehoor te geven aan mogelijke verzoeken tot het verwijderen van persoonsgegevens, zal Ad Hoc Data niet alleen de betreffende gegevens blijvend uit de database verwijderen. Ook stellen wij voor onze klanten zgn. ‘ontdubbellijsten’ beschikbaar waarin alle verwijderingen op gepseudonimiseerde wijze zijn vermeld. Deze worden als .csv-bestand klaar gezet in de ingelogde beveiligde omgeving van de portal. Klanten kunnen eenvoudig de gemaakte selecties ontdoen van de te verwijderen gegevens, dankzij gebruikmaking van de unieke Ad Hoc Data code (‘AHDNR’). Deze ontdubbelactie dient door u stelselmatig op alle selectiebestanden die u in gebruik heeft toegepast te worden. Wij vernieuwen de ontdubbellijsten met regelmaat, checkt u dus geregeld de laatste versie.

Wilt u een zoekopdracht vaker gebruiken? Sla dan uw zoekopdracht eenvoudig op, alvorens uw bestand te exporteren. In stap 3 in de selectietool staat deze functionaliteit vermeld onder ‘Opslaan & exporteren‘. In uw accountomgeving vindt u al uw opgeslagen zoekopdrachten terug in het menu onder 'Opgeslagen zoekopdrachten'. Klikt u op een zoekopdracht dan komt u automatisch weer in de selectietool. U ziet nu dat de gekozen filters aangevinkt staan, zodat u ervoor kunt kiezen om deze filters desgewenst te wijzigen.

Hiermee kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om na elke maandelijkse update van onze database een eerder samengesteld bestand opnieuw te draaien en zodoende uw gegevens te actualiseren. Zo bent u snel weer up-to-date!

Bent u niet alleen op de Belgische markt actief, maar behoort ook de Nederlandse markt tot uw doelgroep? Bekijk dan hier onze Nederlandse licenties. Hierbij bieden wij een vergelijkbare kwalitatieve database met daarin alle ruim 3,3 miljoen actieve Nederlandse bedrijven. Uiteraard ook tegen een vergelijkbaar scherpe prijs!

En heeft u al een Belgische licentie dan bieden wij u bovendien een interessante korting op een Nederlandse licentie. Neem vandaag nog contacteer ons dan kunt u gelijk aan de slag!

Selecteren op Branche

In de selectietool selecteert u snel en eenvoudig één of meerdere branches door te klikken op 'Selecteer branches' en vervolgens in de pulldown de juiste (sub-)branches in de boomstructuur aan te vinken. Hierbij kunt u steeds de onderliggende branches vinden bij de hoofdbranches. Het deselecteren van eerder gekozen branches kan eenvoudig door nogmaals op het vinkvakje te klikken.

Selecteer uw branches eenvoudig door een trefwoord in te vullen in de invulbalk die verschijnt, nadat u hebt geklikt op de tekst 'Selecteer branches' bij het criterium Branche. Vult u hierbij een (deel van een) branche in dan verschijnen alle branches en nevenbranches waarin deze tekst voorkomt.

Het is hierbij mogelijk om meerdere branches te zoeken op trefwoord. Vul hierbij in een (deel van een) trefwoord in en vink de gewenste branche(s) in het pulldown menu aan. Daarna kunt u eenvoudig de tekst verwijderen en opnieuw het veld invullen met een nieuw trefwoord. Het systeem onthoudt de gegevens uit de eerste zoekactie en voegt de adressen uit de tweede zoekactie toe.

Bent u bekend met de branchecodes van de branches die u zoekt? Dan kunt u deze ook direct invullen in het invulveld.

Kunt u een branche niet vinden in de selectietool, maar kent u wel een bedrijf dat actief is in deze branche? Dan kan het handig zijn om ‘omgekeerd te zoeken’. Dit gaat als volgt: vul in het veld ‘Bedrijfsnaam’ de naam van het bedrijf (of een deel daarvan) in en klik op de groene balk 'Maak mijn selectie'. De pagina die daarna volgt geeft een aantal selectieresultaten, met daarbij meer gedetailleerde informatie over deze bedrijven die verschijnt na het klikken op de blauwe tekst rechts boven 'Meer info'. Onder meer vindt u hierbij ook de branchecode waaronder dit bedrijf is ingeschreven bij de KBO. Vervolgens kunt u verder zoeken op deze branchecode voor het vinden van meer bedrijven binnen de betreffende branche.

Ten slotte: standaard selecteert u bij Branche uitsluitend de hoofdactiviteit. U kunt ervoor kiezen om tevens (of uitsluitend) te selecteren op organisaties die geregistreerd staan als actief in een branche als nevenactiviteit. Het aantal organsisaties zal hierdoor toenemen.
Loading...